top of page
  • Writer's pictureDiscovery Tours

2022. gada aizraujošākie galamērķi

Updated: Sep 2, 2022

Populārākie galamērķi 2022. gadā pēc "Forbes"martā publicētā topa.


Pandēmija visu prātos ir radījusi pārdomas un uzkurinājusi vēlmi pēc piedzīvojumiem – mājās nosēdēts ir tik ilgi, ka nu ir laiks izrauties ceļojumā. Bet kur doties? Kādi ir populārākie galamērķi šogad? "Forbes" izceļ veselus 22 pieturpunktus, ar kuriem dalās pieredzējuši ceļotāji, taču šoreiz koncertēsimies uz Latvijai pieejamākiem un maciņam draudzīgākiem. Mūsu redzeslokā – Parīze, Barselona, Roma, Puketa un Zanzibāra. Aiziet!


 

Parīze


Izvēlējās: Lindsija Tramuta – ceļojumu un kultūras rakstniece, kas dzīvo Parīzē, un ir visvairāk pārdotās grāmatas "The New Paris" un nesen izdotās grāmatas "The New Parisienne" autore.

Parīze nav tikai Eifeļa tornis un romantiskās kafejnīciņas. Lindsija Tarmuta iet dziļāk un pastāsta mums par īpašām vietām, par kuru eksistenci pat vietējie var nezināt.

"Šī ir atmodas pilsēta un tā ir patiešām skaista," stāsta Tarmuta. "Sākumam, te ir jaunatvēries "Hôtel de la Marine" muzejs, kas bija slēgts sabiedrībai kopš 1800. gadiem. Un jaunais muzeja restorāns "Mimosa", ko veidojis ar "Michelin" zvaigzni apbalvotais šefpavārs Žans Fransuā Pīžs, ir arī nopietns iemesls apmeklēt Parīzi."


Aktuālie kultūras notikumi 2022. gadā

Super eklektiski un super funky muzeji, ko noteikti vērst apmeklēt pēc Lindsijas novērojumiem "Musée de la Chasse et de La Nature" un jaunais "Bourse de Commerce" mākslas muzejs. Tāpat visi runā par "Samaritaine" veikala"Art Deco" un "Art Nouveau" nodaļu atsākšanu. "Pat ja ne vienmēr esat tirgū, lai kaut ko iegādātos, arhitektoniski šo veikalu ir vērts redzēt gan ārpusē, gan iekšpusē," norāda Tramuta.


Rakstniece atzīmē, ka arī "Ritz Paris" notiek liela rosība. "Ārkārtīgi talantīgais konditorejas šefpavārs Fransuā Perē ir atvēris "Le Comptoir" – konditorejas un tējas salonu, kur varat doties un izmēģināt šai telpai ekskluzīvus konditorejas izstrādājumus. Tas tik tiešām ir pasakaini!" Citas lielas ziņas no "Ritz" ietver jaunā astroloģiski iedvesmotā "Ritz" bāra atvēršanu un gaidāmo "Ritz Club Spa" rekonstrukciju.


Daži citi, jauni kulinārijas karstie punkti Tramutas radarā ir "Jugaad" – “brīnišķīgs mūsdienu indiešu restorāns”, kā arī "La Petite Epicerie de la Tour" – gardēžu pārtikas preču tirgotājs no "La Tour d’Argent" (viens no ikoniskākajiem restorāniem pasaulē). Ja nevēlaties tērēt laiku vai naudu, lai ēstu restorānā, varat to nogaršot visu šeit," vēstī Tramuta.


Vēl viens ievērojams notikums Parīzē ir visu veloceliņu ārkārtas paplašināšana. "Tas patiešām maina veidu, kā mēs orientējamies pilsētā, un no ceļotāja viedokļa tas nozīmē, ka gājējs un velosipēdists ir ceļu karalis!" Te atradīsiet dažādus variantus riteņu īrei.


Tāpēc nekavējam velti laiku un dodamies iekarot jaunatvērtās un jau iecienītās lokācijas!


Rendez-vous à Paris ! ❤️🗼



 

Barselona


Izvēlējās: Alīsija Ramosa, "My Life's a Movie" dibinātāja un sieviešu solo ceļojumu emuāru autore, satura veidotāja, uzņēmēja un sociālo mediju influencere, kura ceļo pa pasauli un cenšas parādīt unikālus galamērķus ar savu unikālo fotografēšanas stilu un godīgiem, detalizētiem ceļojumu padomiem.

"Barselonā ir tikai kaut kas tāds, kas visus piesaista un pievelk kā kukaini pie gaismas," atklāj Ramosa. Barselona uzņem visu veidu ceļotājus, sākot no solo ceļotājiem līdz pat ceļotāju grupām, un pat mājdzīvniekiem — Spānija tagad uzskata, ka suns ir daļa no ģimenes.


Kad jūs apmeklējat Barselonu, jums noteikti nepieciešams izmēģināt vietējo virtuvi. Ramosas populārākie ieteikumi ir "Bar Cañete" vai "7 Portes" paelju baudīšanai, kā arī "Bar del Pla" vai "Cerveceria Catalana" tapām. “Ja meklējat jautrus bārus, "Paradiso" un "Dr. Stravinsky" ir vieni no slavenākajiem pasaulē,” stāsta Ramosa. "Bet ir arī dažas vietējās slepenās vietas, kas ir mazāk tūristu iecienītas, piemēram, "Somnia"."


Lai gan Gotiskais kvartāls (jeb "Barri Gòtic") un "El Born" ir tūristu iecienītākie pastaigām pa daudzajām bruģētajām ielām, apskatiet arī "Eixample" un "Gràcia", lai iegūtu vietējo noskaņu. “"La Barceloneta", galvenā pludmales zona, ir ļoti jautra ar daudzajiem restorāniem un "chiringuitos" (maziem bāriem/restorāniem tieši smiltīs), taču, ja ejat tālāk uz ziemeļiem, tur ir arī restorānu josla, kas pārvēršas par dienas un nakts klubiem,” stāsta Ramoss. "Mans mīļākais ir "Carpe Diem"."


Arī jumti Barselonā ir brīnišķīga lieta, un jūs varat uzkāpt uz lielāko daļu no tiem, ja vien pasūtāt vismaz vienu dzērienu. “"Ohla" un GHotel ir daži no maniem iecienītākajiem, un "Ayre Hotel" ir visslavenākais, taču to gandrīz neiespējama rezervēt (no tās paveras skats uz "Sagrada Familia" katedrāli),” atklāj autore. “Pēc tam, kad esat apskatījis visas galvenās apskates vietas un apkaimes, varat turpināt izpēti, dodoties pārgājienā uz "Montjuïc" vai pat "Tibidabo" – pils izskata baznīcu, kuru no jebkuras vietas pilsētā varat redzēt masīva kalna galā.


¡Nos vemos en Barcelona! 🙌



 

Roma

Izvēlējās: Laura Itzakoviča, Romā dzīvojoša ceļojumu rakstniece.

Ar mākslas, kultūras un arhitektūras dārgumu lādi Roma atgriežas 2022. gadā, un lūk, kāpēc! “Papildus tam, ka tiek atklātas vairākas aizraujošas, jaunas viesnīcas, tostarp "Six Senses Rome", mūžīgā pilsēta, uz kuru ved visi ceļi, veido jaunus muzejus un gājēju celiņus, kas pilsētas apmeklētājiem sniedz lielisku skatu uz "Sacred Area of Torre Argentina", seno vietu, kur, kā tiek uzskatīts, tika nogalināts Jūlijs Cēzars," stāsta Itzakoviča.


Jaunā "Six Senses" viesnīca, kas atrodas Romas centrā, tikai dažu kvartālu attālumā no "Fontana di Trevi", ir zīmola pirmais īpašums Itālijā ar uzsvaru uz labsajūtu un ilgtspējību, sākot no vietējiem, sezonālajiem ēdieniem un beidzot ar dizaineres Patrīcija Urkiolas veidotiem interjeriem. Viens no svarīgākajiem objektiem ir jumta terase, no kuras paveras 360 grādu skats uz Romu.


Citas lielas ziņas par Mūžīgo pilsētu: “Pagājušajā gadā "Mausoleum of Augustus" – pasaulē lielākās apļveida kapenes – atkal tika atvērts publikai pēc 8 miljonu eiro dārgās restaurācijas,” vēstī ceļojumu rakstniece.


Tas un vēl daudz citu jaunumu ceļā uz Romu!

Ci vediamo a Roma!🍕



 

Puketa

Izvēlējās: satura veidotāja Šelbija Okumura no "Bucket List Bums". Sekojiet viņai @bucketlistbums.

Taizeme bija viens no pirmajiem galamērķiem Dienvidaustrumāzijā, kas atkal tika atvērts tūristiem, un šī agrīnā rosība tagad ir radījusi ikvienā vēlmi to apmeklēt,” saka Okumura. “Šķiet, ka Puketa ir ikviena ceļotāja vēlmju sarakstā, un tas ir pamatoti. Taizeme ir piemērota ikvienam – sākot no augstas klases luksusa ceļotājiem līdz ekonomiskam ceļotājiem.


“Salā ir tik daudz ko redzēt un darīt — attālas pludmales, saulrieta bāri, lētas ēdināšanas iestādes, augstas klases restorāni, ofšoru salas un daudz kas cits,” stāsta Okumura. "Tā ir ideāla vieta, kur sākt (vai beigt) nedēļas ilgu salas apceļošanu."


Puketa piedāvā iespējas visu veidu ceļotājiem, kas vēlas izbaudīt tās senatnīgo jūras stikla krāsas ūdeni, un salas greznajai pusei beidzot tiek pievērsta pelnītā uzmanība. Jaunās "V Villas Phuket" piedāvā gleznainas villas ar privātiem baseiniem un vienu no jaunākajiem jumta bāriem – "AKOYA Star Lounge", kurā tiek pasniegti kraft-kokteiļi un 360 grādu skats uz okeānu. Puketas vecpilsēta ir kultūras centrs ar īpašu ielu mākslu, ielu pārdevējiem un dzīvo mūziku Svētdienas nakts tirgū, ēstuvēm ar "farm-to-table" koncepcijām, piemēram, "Torry’s Ice Cream", un drosmīgām nakts izrādēm "Junkyard" teātrī, kas nesen sāka iknedēļas sestdienas nakts izrādes.


Taizeme – krāsu zeme! Nekavējieties un dodieties piedzīvojumā, jo karstākā sezona Puketā ir no novembra līdz pat marta sākumam.


เจอกันที่ภูเก็ต! 🐘



 

Zanzibāra

Izvēlējās: "Join UP!" tūroperators, kas šogad ienācis arī Latvijas tirgū. Šo galamērķi īpaši izceļ savu piedāvājumu vidū. Aplūko "Join UP!" mājaslapu!

Zanzibārā jūs gaida pārsteidzoši piedzīvojumi! Mēs esam pārliecināti, ka šeit būs daudz tā, ko jūs iepriekš nebūsiet redzējuši, nebūsiet mēģinājuši un nebūsiet pieredzējuši. Pludmales – it kā no krāsainiem plakātiem, garšīgi eksotiski ēdieni, vietējās ciltis, Āfrikas dzīvnieki, tropu straumes, siltie okeāna viļņi, bezgalīgi līdzenumi un majestātiskais Kilimandžaro tagad ir tikai vienas tiešā lidojuma attālumā.


Pludmales

Ja grasāties googlēt Zanzibāras pludmaļu bildes, esi ļoti uzmanīgs, jo skatīšanās uz tām izraisa nepārvaramu vēlmi pagulēt uz baltajām smiltīm, pamēģināt kādu atsvaidzinošu tropu kokteili piekrastes bārā, labi pasildīties saulītē un tad ienirt maigajos okeāna viļņos ar ieskrējienu.

Safari

Otrs iemesls, lai plānotu nākamo ceļojumu uz šīm tālajām zemēm. Gandrīz trešdaļa Tanzānijas teritorijas ir aizsargājamas teritorijas, kurās mīt visdažādākie dzīvnieki, tostarp lielā piecinieka pārstāvji (zilonis, degunradzis, bifeļi, lauva, leopards). Safari laikā nacionālajos parkos, piemēram, Serengeti, Mikumi vai Ngorongoro, varat izmēģināt savu veiksmi un “medīt” visus sarakstā iekļautos.

Romantika

Mēs drosmīgi iekļaujam Tanzānijas salu Zanzibāru mūsu romantisko ceļojumu galamērķos. Izvēlieties šo valsti savam medusmēnesim – jūs to nenožēlosiet. Kopš šī zeme iedvesmojusi Karaļa Lauva veidotājus, nekas daudz nav mainījies – šeit joprojām var sajust mīlestību! Tā ir neaizmirstamos saulrietos un saullēktos, vietējo iedzīvotāju draudzīgajos smaidos, palaidnīgā acu mirdzumā, kas iedegas tikai safari. Ne velti daudzi pāri ierodas šeit, lai basām kājām noslēgtu savas mīlestības saites vienā no Zanzibāras pludmalēm.

Ēdiens

Lai izbaudītu vietējo, eksotisko virtuvi, jums būs nepieciešama tējkarote avantūrisma, šķipsniņa zinātkāres un puse spaiņa mīlestības pret banāniem. Šeit tiek audzētas aptuveni 17 dažādas šī augļa šķirnes, tāpēc tos būs iespēja nobaudīt visās iespējamās variācijās – gan garnējumos, gan mērcēs, gan uz grila un kā tradicionālo konditorejas izstrādājumu pamatu.


Hakuna matata na tukutane Zanzibar!🦁


64 views0 comments
bottom of page