top of page
  • Writer's pictureDiscovery Tours

10 idejas kā ietaupīt ceļojuma laikā

Updated: Nov 4, 2022

Jau atkal un atkal sapņo par ceļojumu, bet budžets neatļauj? Met pie malas sapņus un ķeries realitātei, jo mēs kopā atradīsim ekonomiskāko variantu tavam piedzīvojumam!

Lūk, 10 idejas kā ieekonomēt pirms ceļojuma un ceļojuma laikā! Lasi, apdomā un pieraksti!


1. Jo vieglāka ceļa soma – jo smagāks maciņš!

Liekas, ka, jo vairāk paņemsi līdzi, jo mazāk būs jāpērk uz vietas, taču viss nav tik vienkārši. Ja izvēlēsies vieglāku ceļojuma somu, būs mazāk jāiztērē naudas lidojumam. Mēģini visu sapakot mugursomā un ceļo viegli!


2. Iepērcies vietējos veikalos un tirdziņos

Jā, jā, vilinošā smarža no restorāniem tā vien mudina attaisīt maciņu un iztērēt krietnu naudas summu par kādu vietējo kulinārijas šedevru, bet zini – tu visu pats vari pagatavot un pie tam ieekonomēt! Izvēlies vietējos lielveikalus, lai iegādātos produktus, atklāj daudz interesantu un neredzētu pozīciju veikalu plauktos un izaicini sevi virtuvē – tas noteikti būs krietni aizraujošāk un izaicinošāk par restorānu.


3. Iepako līdzi uzkodas

Lai lieki neiztērētos vietējās kafejnīcās par pārcenotiem mafiniem un espresso, sataisi līdzi kādu maizīti vai iegādājies uzkodu lielveikalā – tas pasargās no nevajadzīgiem tēriņiem lidostā, pārgājienos vai ekskursijās.


4. Dodies uz lidostu laicīgi

Tādā veidā tu ieekonomēsi ne tikai nervus, bet arī naudu, ko iztērēsi taksim vai kāršēringam. Tā vietā labāk dodies uz lidostu ar sabiedrisko transportu.


5. Izmanto priekšrocības, ko sniedz kredītkartes vai īpašās klientu kartes

Latvijā gan tas vēl nav tik izplatīti, bet tomēr šī mode pamazām ieplūst arī mūsu pusē. Vienmēr pārliecinies par savas kredītkartes vai lidsabiedrības klientu kartes priekšrocībām – tādā veidā tu vari iekļūt ne tikai biznesa atpūtas zonā pirms lidojuma, kur baro un dzirda ar dažādiem kārumiem bez maksas, bet vari saņemt vēl daudz citu priekšrocību. Iespējams, pat palikt kādā naktsmītnē bez maksas vai saņemt ceļojuma apdrošināšanu ar ļoti izdevīgiem nosacījumiem.


6. Dodies ceļojumā ne sezonā

Protams, ne tad kad lietus gāž kā no spaiņa, bet vienkārši, kad tūristu daudzums kļuvis mazāks. Tas nodrošina mazākas cenas sākot no naktsmītņu izvēles līdz pat ekskursijām un ēdināšanas. Konsultējies ar mums un mēs noteikti ieteiksim maciņam draudzīgāko ceļojuma laiku!


7. "All inclusive" ir ne tikai 1. līnijā

Austrumeiropas iecienītākā viesnīcu programma – "viss iekļauts". Samaksā vienreiz un neraizējies vairs ne par ko! Turklāt nav jāizvēlas obligāti pieczvaigžņu viesnīcas pirmajā līnijā. Tikpat labi var izvēlēties viesnīcu 2. vai pat 3. līnijā un ieekonomēt krietnu naudas summu tikai jūras attālumu atšķirības dēļ.


8. Izmanto "Free walking tour" un citus bezmaksas piedāvājumus

"Free walking tour" nu jau visā pasaulē iecienīts ekskursiju veids, kas nemaksā pilnīgi neko. Ieraksti "Googlē" savu galamērķa pilsētu un blakus "free walking tour", un meklētājs uzreiz izmetīs vairākus variantus tam, kā aplūkot šo pilsētu bez maksas ar pieredzējušiem, brīvprātīgiem gidiem. (Protams, jauki, ja pastaigas beigās tomēr iedod kādu monētu gidam, kā pateicību par viņa ieguldīto laiku).


9. Ieplāno maksas ekskursijas jau laicīgi un iegādājies biļetes tiešsaistē

Bieži vien ekskursiju cenas ceļas līdz ar pieprasījumu un, jo tuvāk ir plānotās ekskursijas laiks, jo, kā likums, dārgāka biļete. Turklāt vienmēr ekonomiskāk ir biļeti iegādāties pašam tiešsaistē – nekādas ekstra apkalpošanas maksas.


10. Izvēlies pārbaudītu ceļojuma aģentu

Ja kaitina pašam visu plānot, atceries, ka var palīdzēt labs ceļojuma aģents, kā piemēram, mēs. 😇 Mēs noteikti piemeklēsim izdevīgāko un ērtāko variantu komfortablai atpūtai bez raizēm!



Aplūko arī citus "tips and tricks" šajā video, kā padarīt savu atvaļinājumu maciņam draudzīgāku!


64 views0 comments
bottom of page